LEEUWARDEN

HOOFDSTAD VAN FRIESLAND

Een stad met een eigentijds karakter waar jouw nieuwe thuis kan zijn!

De Spot ligt midden in het centrum van Leeuwarden tegenover 't station. Bewoners kijken onder andere straks uit op de nieuw ingerichte Stationsweg. Het stationsgebied in Leeuwarden wordt een hoogwaardige entree van de stad en de functie als hét openbaar vervoer knooppunt in Fryslân verbetert sterk. Het vernieuwde busstation is inmiddels in gebruik en de ondergrondse fietsenstalling wordt flink uitgebreid. Vanaf de Baljéestrat loop of fiets je in een paar minuten naar het bruisende stadshart van Leeuwarden. In korte tijd ben je bij de leuke winkeltjes, restaurants, bioscopen en andere attracties van Leeuwarden.

LEEUWARDEN-FRYSLAN 2018

Volgend jaar de culturele hoofdstad van Europa!

2018: de thema's
Leeuwarden-Fryslân gaat over elkaar vinden terwijl de wereld zich razendsnel om ons heen ontwikkelt. Het gaat over een eigenwijze en betrokken gemeenschap met oog voor elkaars ideeën, mogelijkheden én uitdagingen. Want het avontuur in 2018 is er voor iedereen. Voor jou en je buurvrouw, voor de bakker om de hoek en de vrijwilligster in de bibliotheek. 2018 maken we samen. En wie samenkomt ziet dat we eigenlijk dezelfde uitdagingen hebben voor de toekomst. Wat je achtergrond ook is.

Iepen mienskip (Open gemeenschap)
Iepen mienskip is het hoofdthema van ons verhaal. Samen werken aan de projecten die we willen verwezenlijken. Dit doen we niet alleen binnen de steden en dorpen van Fryslân, maar ook met de rest van Nederland en Europa. We zetten de deuren open en dromen grensoverschrijdend. Dat is onze iepen mienskip en zo willen we voor Leeuwarden-Fryslân 2018 aan de slag gaan: met een uitgestoken hand naar iedereen die wil bijdragen én wil leren.

Vernieuwen
Friesland wordt het laboratorium van vernieuwing waar samenwerken een nieuwe invulling krijgt. Het betekent elkaar opzoeken in onze directe woonomgeving en daar veranderingen tot stand brengen, maar ook initiatieven mogelijk maken, ze omarmen en een plek geven. Of ze nu in Friesland zijn bedacht of elders in Europa. Alleen door nieuwe dingen te proberen, kun je veranderingen teweeg brengen. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Bekijk de leuke projecten die Leeuwarden te bieden heeft tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018

Interessante links

Bekijk hier de leukste sites over Leeuwarden!

WAAR VIND JE DE SPOT?